Открийте перфектната дамска чанта, според тялото ви

Как да изберете най-подходящата дамска чанта според вашата форма на тяло – 4 полезни съвета

дамска чанта

Вероятно сте били в ситуацията, в която искате да имате определена чанта, но сякаш тя не изглежда толкова добре на вашата визия. Чудите се: “Защо тя изглежда толкова чудесно на моята приятелка, а на мен не?!” Искате да знаете каква тайна, нали? В действителност това, което определя излъчването на чантата, е формата на вашето тяло. Това се отнася както за чантите, така и за облеклата – нещо, което вероятно много жени не взимат достатъчно под внимание.
Да, дори когато става дума за избора на най-добрите чанти, определено има научна основа за тези решения. Без да губим повече време, ето нашето подробно ръководство за избор на дизайн на чанта, които най-вероятно ще подчертае вашия силует, независимо от типа на тялото ви.

Коркови чанти и аксесоари

Дамска чанта за Форма на тялото Правоъгълник

Тялото с форма на правоъгълник е най-добре описано като спортно тяло. При него раменете, талията и ханшът са с еднаква ширина. Силуетът е често “прав”, трябва да създадете илюзията за извивки.
Когато избирате чанти, можете да се възползвате от клъчове, които са прибрани под мишницата. Подберете чанти, носени на рамо, които придават измерение и извивки.
Избягвайте чанти, които са поставени на кръста ви или падат под кръста ви. Те подчертават “квадратната” форма на тялото. Важно е да помните, че стилът и формата на чантите могат да създадат илюзия за извивки, за да постигнете по-изящен и женствен вид.

Подходящи чанти за жени с форма на тяло тип Ябълка

Форма на тялото тип ябълка се характеризира с по-широки рамене в сравнение с талията и ханша. Тези жените се характеризират от тип “Обърнат триъгълник”. Целта трябва да е да балансирате визуално цялата си фигура, като пренасочите вниманието от широките си рамене към долната част на тялото.
Запазете фокуса върху талията си, за да постигнете балансиран вид. Избягвайте твърде малки или големи дамски чанти с широки дръжки. Те увеличават визуално обиколката около гърдите ви.
Можете да изпробвате клъчове, чанти с дълги презрамки, раници.
Избягвайте чанти с къси презрамки, които биха привлекли вниманието в областта на раменете ви. Вместо това, изберете чанти, които пренасят визуалния акцент към долната част на тялото. Важно е да помните, че стилът и пропорциите на чантите са ключови за постигане на балансиран и хармоничен външен вид.

Как да изберем правилната дамска чанта според женската фигура?

В заключение, изборът на правилната дамска чанта може да направи значителна разлика в излъчването на визията ви. Като се има предвид формата на тялото ви, можете да изберете чанта, която ще балансира пропорциите ви и ще подчертае най-добрите ви черти. За да изберете най-подходящата дамска чанта, следвайте четирите полезни съвета, които включват концентриране на вниманието върху най-добрата ви черта. Избягвайте чанти, които подчертават недостатъците ви и ги съчетавайте по материал – кожена чанта, велур или чанта от корк, за да постигнете балансирана визия. Не забравяйте, че най-важното е да се чувствате удобно и уверени с чантата си, независимо от формата на тялото ви.