26 вида чанти - кратко ръководство - Чанти и аксесорари от корк - Dusesku.com

26 вида чанти – кратко ръководство

26 вида чанти

Докато някои хора изглежда имат огромна колекция от обувки, притежаването на много чанти се харесва на повечето жени.

Според “Книгата на рекордите на Гинес” най-скъпата чанта в света е диамантената чанта “Mouawad 1001 Nights”, която се оценява на 3,8 милиона долара. Тази чанта е украсена със 105 жълти, 56 розови и 4356 безцветни диаманта.

Mouawad 1001 Nights

Не можем да гарантираме на всеки човек, че може да си купи чанта като тази. Но можем да гарантираме, че след като прочетете тази публикация, ще знаете повече за разликата между портмоне и дамска чанта, 26 различни вида чанти .

Ако изпитвате желание да започнете колекция от чанти или просто търсите нова чанта за носене, ще искате да прочетете тази публикация, а защо не и да разгледате нашите уникални чанти от корк.

Да започваме!

Почти всяка жена носи портмоне или дамска чанта. Ако надникнете в гардероба им, те обикновено имат няколко различни възможности за избор. Изборът на правилната опция завършва облеклото.
Можете дори да изберете чанти и портмонета, които ще ви направят да изглеждате по-ниски, по-високи, по-широки или по-тесни.

Какво е чанта?

Портмонето е малка чанта, използвана за носене на най-важните неща, от които се нуждаете. Първоначално чантата е била използвана само за съхранение на монети, но употребата й е разширена, за да включва други основни предмети.

какво е чанта

Докато портмонетата обикновено се свързват с жените днес, първите портмонета са били носени от мъже, съхранявали своите сребърни и златни монети в тях. Оттогава, преди около 5000 години, списъкът на основните предмети, носени в чантата, се е разширил драстично.

Ще имам да кажа повече по темата след няколко минути, но първите портмонета обикновено са били изработени от кожа и са се закопчавали с шнур. Днес жените могат да намерят портмонета, изработени от различни материали, включително памук, платно , найлон и корк. Докато много от първите портмонета са били носени чрез увиване на шнур около китката, днес това рядко се случва. Вместо това портмонетата могат да се носят, като държите малка каишка в горната им част.

  26 вида чанти - кратко ръководство

Могат да се носят и чрез окачване на по-дълга презрамка през рамото. Производителите проектират някои с презрамки, предназначени да пресичат горната част на тялото. Все още можете да намерите някои елегантни опции с дръжка, предназначена за носене около китката.

Какво е дамска чанта?

Дамската чанта е по-голяма чанта, така че жените да носят повече от живота си в нея. Дамските чанти често се използват като моден аксесоар за добавяне на цвят към облеклото или за подчертаване на чертите на жената.
Дамските чанти позволяват на жените да държат най-необходимите си вещи заедно, за да могат да грабнат и да тръгнат набързо. Освен това им позволява да държат важни неща заедно, така че да не забравят нищо у дома.

Много различни видове чанти са предназначени за уникални цели. Следователно жените могат лесно да намерят опции, които работят добре на различни етапи от живота им. Например, младите майки може да искат да носят чанта за пелени, докато тези, които отиват да пазаруват, могат да вземат пазарска чанта. Ако планирате ден на плажа, плажната чанта може да бъде идеалното решение за съхранение на всичките ви неща заедно.
Бъдещето е светло за тази индустрия, тъй като все повече страхотни възможности за избор продължават да се предлагат всяка година.

Колко портмонета и чанти трябва да има една жена?

Средностатистическата жена притежава девет портмонета и дамски чанти, но експертите твърдят, че всяка уважаваща себе си жена трябва да притежава поне пет вида чанти. Разбира се, напълно приемливо е да притежавате повече от един от всеки тип. В края на краищата ще искате да можете да избирате опции, които да отговарят на вашата личност и дейности всеки ден.

Чантите, изработени от екологично чисти материали, също са популярен избор. Много жени се отказват от кожените портмонета и избират перяща се хартия, органичен памук ,корк, вълна и рециклирана пластмаса. Независимо от това, което е в тенденция, ще се радвате да носите портмоне или дамска чанта повече, ако отговаря на начина ви на живот.

Видове чанти:

Повечето жени имат любима дамска чанта , а много мъже използват чанти. Те често носят куфарчета, големи чанти, куриерски чанти, джобни чанти, бъчви, раници, чанти за несесер и чанти за рамо.
Всъщност пътните несесери на Mr. Parkinson и други подобни продукти са видове чанти. Следователно и мъжете, и жените ще искат да прочетат този списък, за да научат повече за наличните стилове.
Нека започнем да изследваме различните видове портмонета и чанти.

Чанта за рамо

Както подсказва името, чантата за рамо е дълга чанта, която виси на презрамка, която поставяте на рамото си. Хората, които искат да изглеждат по-високи, ще искат да изберат такава, която завършва под кръста им.

Дамска спортна чанта от корк с дълга дръжка

Ако горната част на тялото ви е най-силният ви коз, изберете един завършващ на или над кръста. Чантите за рамо обикновено имат множество джобове, така че помислете как искате да са организирани. Тъй като е вероятно да носите тази чанта често, изберете опция, изработена от издръжливи материали.

Чанта през рамо

Чантата за кръст има дълга презрамка, предназначена да се носи диагонално през тялото. Тъй като тежестта е разпределена в горната част на тялото, те обикновено са много удобни за носене. Тези чанти вършат страхотна работа, за да останат на място, където чантата за рамо често се изплъзва по ръката ви.

26 вида чанти - кратко ръководство  

Те също са изключителни на места, където може да се притеснявате да не ви ограбят, защото чантата ви остава близо до тялото . Тези чанти не изискват ръка, за да ги носите, така че са чудесен вариант, когато бутате количка или носите пазарски чанти.

Фани пакет

Фани пакетът е малка торбичка, прикрепена към колан с катарама, която пасва около кръста. Тези чанти се наричат ​​с много имена, включително чанта, чанта за корем, чанта за колан и лунна чанта.

26 вида чанти - кратко ръководство             26 вида чанти - кратко ръководство

Хората в много култури традиционно са използвали тези чанти, защото позволяват на притежателя им да държи своите вещи близо до тялото си, като същевременно и двете му ръце са свободни.
През 50-те години на миналия век те бяха популярен избор сред скиорите, които носеха своите билети за лифта и други вещи в тях.

Голяма пазарска чанта

Това е голяма чанта с две дръжки, предназначена да носи много неща. Производителите традиционно правят тези чанти от издръжливи материи, за да могат да издържат повече тегло .

Голяма чанта от корк

Можете да използвате чанти за много цели, включително пикник, училище, работа или бебешки принадлежности. Един уникален тип чанта е чантата – лодка. Дъното на тези чанти прилича на кану или каяк и те се разширяват, за да поберат много неща.

Барел чанта

26 вида чанти - кратко ръководство

Чантата е по-голяма чанта, която обикновено се затваря с цип в горната си част. Производителите обикновено правят тези платнени чанти с дълга презрамка, която да виси на рамото. Можете също така да ги вземете, като държите една или две малки каишки в горната им част.
Тези цилиндрични портмонета са полезни за изискани или ежедневни поводи в зависимост от избора на плат на дизайнера. Можете да намерите някои, които са по-големи от други.

Чанта тип раница

Раница е чанта, която има две презрамки, позволяващи да я носите на гърба. Тази чанта може да бъде голяма или малка, така че можете лесно да намерите такава, която да отговаря на вашите нужди. Традиционно производителите правят тези чанти от здрав материал, тъй като те са проектирани да съхраняват по-големи и тежки вещи.

26 вида чанти - кратко ръководство

Някои раници имат капак отпред, за да държат по-сигурно ежедневните ви неща. Тези чанти за първи път стават популярни през 1700 г., когато ги използват ученици. Днес и двата пола ги използват за носене на книги, лаптопи и други основни неща.

26 вида чанти - кратко ръководство

Портмоне с капак

Мъже или жени могат да носят чанта с капак. Това портмоне има малък капак отпред, който покрива вътрешен отвор, който обикновено има цип. Копче на дъното на чантата често държи капака затворен. Можете да намерите портмонета с капак в различни стилове.

26 вида чанти - кратко ръководство

Някои имат презрамки, така че носачът да може да ги носи сигурно през гърба . Други са по-малки и предназначени за носене като съединител. Можете също така да намерите опции с дълги презрамки, предназначени за носене като чанта през рамо

Чанта с шнур

26 вида чанти - кратко ръководство

Чанта с шнур се затваря с шнур отгоре. Производителите обикновено ги правят от плат. Хората използват чанти с шнур почти от началото на времето.
Древните египетски йероглифи показват тези чанти на колани като раница. Докато някои са малки и предназначени за носене на ръка, други са много по-големи и хората ги носят като раници. Производителите често използват луксозни материи, като сатен и кадифе, за по-малките, докато платното е популярен избор за по-големи чанти с шнур. Можете да намерите много видове персонализиране на тези чанти. Компаниите могат дори да щамповат своето лого върху тях и да ги раздават безплатно.

Чанта тип кофа

26 вида чанти - кратко ръководство

Чанта-кофа получава името си, защото прилича на кофа. Обикновено тази чанта се затваря с шнур отгоре.  Минималистичният дизайн на тази чанта я прави любима на много хора. Можете да я намерите в различни цветове. Така че лесно да я носите през цялата година , за да добавите цвят към много тоалети.

Дъфъл чанта

Производителите обикновено правят чантите от плат. Тези чанти първоначално са направени през 17-ти век, като носят името си от платното, използвано за направата им, идващо от Duffle, Франция.

дъфъл чанта

Те бяха популярен избор сред моряците, защото тяхната гъвкавост позволява на моряците да натъпкват много различни неща в тях. Това все още е вярно, което ги прави популярен избор сред спортисти и други, които трябва да носят цялата си екипировка на едно място.
Тези чанти се предлагат в много различни размери, като някои са достатъчно малки, за да се носят ежедневно, докато други могат да поберат дрехи за седмица или повече.

Чанта скитник

26 вида чанти - кратко ръководство

Чантата hobo има форма на полумесец и дизайнерите обикновено я правят наведена. Обикновено те имат една каишка, предназначена за носене през ръката. Този стил чанта носи името си от пръчката, която са носели скитниците.
Тези чанти се предлагат в различни размери и са изработени от меки материали, така че да се навеждат. Те бяха модерни през 90-те години на миналия век, когато Парис Хилтън и Ашли Олсън често ги носеха.

Чанта багета

26 вида чанти - кратко ръководство

Чантата багет носи името си, защото формата й прилича на френска багета. Виси на рамото с една презрамка. Когато Silvia Venturini Fendi представи тази чанта през 1997 г., тя отбеляза остър контраст от по-големите чанти, носени от повечето жени по онова време.
Чантата се превърна в сензация за една нощ, когато Кари Брадшоу я носеше често в сериала на HBO „Сексът и градът“. Много опции се предлагат с подвижна каишка и малка дръжка за носене, така че да можете да изберете най-подходящия избор за вашите нужди.

Мини чанта

26 вида чанти - кратко ръководство

Мини чантите се предлагат в много стилове и са идеални за моменти, когато не искате да вземете много неща със себе си. Една от най-малките чанти в света беше показвана многократно на Парижкото модно шоу и е с размери само 2 инча в ширина.
Тази кожена чанта често е с монограм.  Има много други мини чанти, които производителите проектират, за да изглеждат като по-големите си колеги. Така всеки може да намери вариант, който е идеален за него, дори и да не е най-практичната чанта.

Плажна чанта

Ако планирате ден на плажа или басейна, плажната чанта е идеалното решение за носене на вашата кърпа, бански и малки водни играчки. Тези чанти често са направени от платно, така че са невероятно издръжливи. Но може да помислите за други водоустойчиви опции.
Потърсете такъв, който е с размера, от който се нуждаете, защото опциите са много. Уверете се, че чантата има външна част, която може да се избърше. Можете да намерите много нови материали, използвани в плажните чанти, но трябва да сте сигурни, че вашият избор е водоустойчив.

Чанта за писма

26 вида чанти - кратко ръководство

Чантата е голяма чанта с дълга презрамка, предназначена за носене през тялото. Повечето имат много джобове, което е идеално, ако трябва да сте по-организирани. Този стил на чанти първоначално е бил използван от пощальони и велосипедни куриери, след това е преработен за работници. За да се гарантира, че работниците ще имат достатъчно място, където да държат инструментите си.
През 1984 г. Джон Питърс преработва оригиналната куриерска чанта и я превръща в модерна чанта. Вместо плат, който обикновено се използва, Питърс използва найлон и добавя връзки, за да направи чантата да изглежда по-делова, като същевременно запази класическата си форма.

Carpetbag

26 вида чанти - кратко ръководство

Чантите Carpetbag са използвани за пътуване през 18 век. Повечето имат метална рамка в горната част и се затварят с щракване. Освен това повечето имат верижна дръжка, предназначена за носене в ръка. Тези чанти често имат сложни вградени дизайни, наподобяващи ориенталски килим. Тъй като обикновено са направени от мек материал, те могат да бъдат компресирани в много форми. Ще се разширят, когато поставите вашите вещи в тях.  Докато много чанти са създадени в модни къщи, тази чанта е създадена от хора, които са имали стари килими и нужда от чанта. След това производителите започват да ги правят.

Чанта за лаптоп

Чантата за лаптоп е удобно съвременно изобретение. Когато избирате една от тях, уверете се, че е лека и подплатена. Вие също ще искате да изберете водоустойчив вариант. Изработените от корк напълно отговарят на това изискване.  Потърсете опции, които имат здрави закопчалки и ципове.

26 вида чанти - кратко ръководство

Чанта-плик

Тези дълги чанти са правоъгълни, като плик. Те обикновено нямат каишки, тъй като дизайнерите ги правят, за да ги държите в ръката си, но някои имат много къса каишка, която се увива около китката ви.

Някои имат цип в горната част, но повечето се закопчават с щракване в долната част на капака, който се спуска отпред. Те добиха популярност през 40-те години на миналия век и са популярни и днес. Производителите често правят чанти-пликове от кожа.

Чанта Kelly

26 вида чанти - кратко ръководство

Корпусът на чантата Kelly е във формата на трапец. Тази чанта се държи затворена с две ленти в горната си част. Повечето имат презрамка.  Името на чантата беше променено на Kelly bag, след като принцеса Грейс Кели започна да я носи често. Повечето от тези чанти са кожени и имат луксозен обков от бяло злато.

Капитонирана чанта

Капитонирана чанта изглежда като ватирана. Производителите правят някои от тези чанти от кожа и щамповат ватирания дизайн върху тях, докато правят други от плат и ги ватират.
Можете да намерите ватирани чанти в много стилове и размери, което ги прави идеални за много поводи. Вариантите, изработени от ватирана тъкан, често са по-леки от другите. Можете лесно да перете чанта от плат.

Pochette

26 вида чанти - кратко ръководство

Думата pochette идва от френски език и означава малък плик, което идеално описва това портмоне. Тази чанта виси на презрамка, която обикновено е много къса.
Тялото на чантата, което обикновено е кожено или найлоново, е достатъчно голямо, за да побере телефон. Много производители на луксозни чанти, включително Louis Vuitton и Prada, са направили версии на тази чанта.  Изберете опции с по-дебела презрамка, ако искате да ги носите с ежедневни тоалети. Като алтернатива, тези с по-тънка презрамка са идеални за съчетаване с официално облекло.

Докторска чанта

Първоначално лекарите са носели тези големи чанти, когато са отивали на домашни посещения. Те обикновено са изработени от устойчиви материали и имат рамка в горната част. Повечето се затварят с щракване, но някои имат цип.
JG Beard получава признание за създаването на първата лекарска чанта, наречена чанта Gladdstone, на името на британския министър-председател Уилям Гладстоун. Тези чанти са изключително просторни, така че можете да носите много неща. Има къса дръжка, но много имат и презрамка. 

Сак за фитнес

Чантата за фитнес е малка чанта от плат, която се затваря с шнур в горната си част. Както подсказва името, те често се използват за носене на фитнес дрехи и оборудване. Обикновено се предлагат за продажба от спортни компании. Производителите правят повечето чанти за фитнес от полиестер, платно или найлон.

Докато някои имат само един голям джоб, други имат по-малки вътрешни и външни джобове, така че превозвачът, мъж или жена, да може да остане по-организиран. Въпреки че всички спортни чанти са спортни чанти, не всички спортни чанти са фитнес чанти. Разликата е в размера на чантата и нейното предназначение.

Бостънска чанта

Чанта Boston има продълговата основа. Страните на тази чанта или се стесняват, или се сгъват. Затваря се отгоре с две дръжки. Тъй като дръжките обикновено са големи, жените могат безопасно да носят тези чанти в ръцете си.

Формата на тези чанти се е променила малко с времето, но оригиналът може да е бил зелената чанта, която се е намирала зад председателския стол в Камарата на общините в Англия. До края на 1800 г. Boston Bag Co. произвежда тези чанти и почти всяка жена от Бостън носи такава, независимо къде я отведе животът.

Кръгла чанта

26 вида чанти - кратко ръководство

Тези чанти са като чанти за столова, но имат кръгъл дизайн. За разлика от столовите чанти, които производителите почти винаги правят от плат, те правят тези чанти от различни материали, като кожата е популярен избор.

Имат дълга презрамка, предназначена да виси на рамото. Много от тях имат много декоративни дизайни отвън и може да имат и пискюли. Тези портмонета обикновено са малки до средни размери. Много от тях имат ципове, които се затварят около чантата. Някои имат горна ключалка, която обикновено е за декоративни цели.

Маншон

Производителите правят чанти маншони от средата на 19 век. Комбинация са от маншон и портмоне. Маншоните обикновено се правят от изолационен материал, като изкуствена кожа, и са тръбни. След това имат малки вътрешни джобове, където една дама може да носи няколко монети или кредитни карти.

26 вида чанти - кратко ръководство